Wij, enkele studenten van Ugent Campus Kortrijk misten iets in ons studentenleven, namelijk iets dat de selecte groep BCM’ers (studenten van de richtingen Industriële wetenschappen Biochemie, Chemie & Milieukunde) met elkaar verbindt. Vandaar het idee om iets concreets te doen, voor, door en met (oud)studenten van de Chemie, Biochemie & de Milieukunde. Wij willen iets bereiken dat zowel de band tussen de studenten onderling alsook de band student-docent op een positieve manier kan beïnvloeden. Ook willen wij ons inzetten om actief deel te nemen aan een duurzame ontwikkeling van UGent Campus Kortrijk en ons ook engageren voor andere activiteiten die bijdragen tot een verbetering van de Campus.

Vandaar dat Induscientia geboren werd: Een studentenvereniging die zich vooral op de studenten BCM focust. Maar laat het alvast duidelijk zijn: iedereen-van welke studie of windrichting dan ook- die hieraan wil bijdragen en tegelijkertijd plezier wil maken, is van harte welkom!

Het is niet de bedoeling de grootste studentenclub te worden, maar wel de gezelligste en tofste. Onder het motto alles mag niets moet, kiezen we ervoor een vrijblijvende studentenclub te zijn, zonder dat hieraan verplichtingen verbonden zijn.